Den bedste olie til din cykel (MTB og landevejscykel) – supervigtig for det daglige vedligehold.

Rock N Roll kædeolie er en af de bedste olier til cykler der findes. At rengøre og smøre cykelens kæde og drivværk med en rigtig god kædeolie, giver mange fordele. En god kædeolie sikrer:

  • at kædens bevægelige dele løber let og uden friktion. Således sparer en velsmurt kæde watt.
  • at skidt og snavs ikke fæster sig, således at unødig mekanisk slid undgåes.
  • at det ikke bygger sig op et sort lag med gamle voksrester (som ses ved fx brug af Squirt og andre voksbaserede smøremidler).
  • en lydløs kæde og silkebløde gearskift

Valg af olie til din cykel er dog ikke helt lige til. Der findes forskellige olier til forskellige forhold, og alle er ikke lige gode til de forhold, hvor du skal cykle. En kædeolie er enten såkaldt tør eller våd, og de har forskellige egenskaber. Tørre olier er gode til tørre forhold, mens de våde er bedre til mudder og snavs.

Tør kædeolie til solskin og perfekte forhold

Som hovedregel skal man vælge en tør olie når solen skinner og det er tørt på landevejen og i sporet. En tør olie har den fordel, at den tørrer helt op efter påføring. Dermed bliver kædens overflade ekstra afvisende overfor snavs og skidt, og man undgår at slide på kæde og kassette.

Våd kædeolie til alle andre (våde) forhold

En våd olie er tit en smule mere tyktflydende end en tør olie. En våd kæde olie er beregnet på våde og mudrede forhold, da den ikke så let spules af kæden. Dermed beholder den smøreevnen i længere tid.
Ulempen ved våd kædeolie er, at den kan koste nogle få watt i tabt effektivitet. Derudover kan en kæde smurt med våd olie tiltrække noget mere snavs og skidt.

Den mest effektive kædeolie til cykel

Der findes mange cykelnørder derude. Nogle af dem går langt for at finde såkaldte “marginal gains” – dvs små forbedringer her og der, som tilsammen kan udgøre forskellen mellem sejer og tab.

Der er lavet tester på trædemølle, hvor man under konstante forhold måler hvor mange watt det koster at træde baghjulet rundt. En test gennemført af Friction Facts (publiceret på https://cyclingtips.com) viser, at alle 3 kædeolier fra Rock N Rolls placerer sig i toppen af testen. Aller bedst scorer Ufo Drip.

Den bedste kædeolie til cykel

Du kan læse mere om testen og dens resultater HER

Rock N Roll kædeolie til cykel – rengør, smører og vedligeholder på samme tid!

Det geniale med kædeolie fra Rock N Roll Lube er, at den kombinerer alle de bedste egenskaber fra tør og våd olie. Ved påføring trænger olien dybt ind i kæden og opløser gammelt snavs og skidt. Dette slynges ud når kæden køres baglæns, mens det nye smørermiddel bliver tilbage, der hvor det er mekanisk slitage. Derefter skal kæden gerne tørre nogle timer. Resultatet er, at der dannes en tynd, tør og smudsafvisende hinde, der beskytter kæden og smøremidlet inde i kæden..

Ved denne fremgangsmåde får man rengjort kæden hver gang den smøres op. Resultatet ved at bruge en god kædeolie, er en ren og lydløs kæde, der giver silkebløde gearskift. Man minimerer slid på cykelens drivværk, og skal bruge færre penge på køb af slidedele så som krans, kassette og kæde.

Tjek vores udvalg af Rock N Roll kædeolie til cykel her: SHOP

GO RIDE – BE HAPPY!

bedste olie til cykel mtb landevej
bedste olie til cykel mtb landevej